witlof-amandelsoep
Ingredienten
6 stronken witlof,
200 g amandelen,
250 ml light room,
1 l. groentebouillon,
2 uien,
1 aardappel,
2 eetlepel olijfolie,
enkele takjes tijm,
2 blaadjes laurier,
beetje amandelschaafsel,
peper en zout
200 g amandelen,
250 ml light room,
1 l. groentebouillon,
2 uien,
1 aardappel,
2 eetlepel olijfolie,
enkele takjes tijm,
2 blaadjes laurier,
beetje amandelschaafsel,
peper en zout
Bereiding
Snij het witlof en de ui in reepjes. Haal wel de bittere kern uit het witlof. Schil de aardappel en snijd in kleine stukken. Stamp of maal de amandelen fijn. Verhit de olie en stoof de aardappel en de ui een paar minuten. Voeg witlof, tijm en laurier toe en laat nog 5 minuten meestoven. Voeg de bouillon en de amandelen toe en breng aan de kook. Laat zo'n 10 minuten koken. Haal de laurier en de tijm uit de soep als de aardappelen gaar zijn. Mix de soep fijn. Voeg de room toe en maak op smaak met peper en zout. Bestrooi met wat amandelschaafsel.
~ ~
SillyCooking
SillyCooking
4 August 2014