Wortelsoep met tuinbonen
Ingredienten
600 g winterpeen,
2 uien,
1 pot tuinbonen,
3 eetlepels olijfolie,
2 eetlepels sambal oelek,
2 eetelepls komijn (djintan),
1 l groentebouillon,
peper en zout
Wortelsoep met tuinbonen
Bereiding
Pel en snipper de ui. Snijd de winterpeen in dunne plakken. Laat de tuinbonen uitlekken. In soeppan olie verhitten en ui goudbruin fruiten. Sambal en komijn toevoegen en 1 minuut meebakken. Winterpeen door uimengsel scheppen. Bouillon erbij schenken, aan de kook brengen en 10 minuten laten koken. Pureer de soep met een staafmixer. Breng opnieuw aan de kook en voeg de tuinbonen toe. Laat nog 3 minuten meekoken. Breng op smaak met peper en zout.
~ Lekker met (bruin) stokbrood. ~
SillyCooking
17 December 2012