Wortelquiche
Ingredienten
250 g bladerdeeg,
8 wortelen,
3 eieren,
100 ml room,
100 ml melk,
2 eetlepels gemengde zaden en pitten,
verse koriander,
olijfolie,
komijnpoeder,
korianderpoeder,
peper en zout
Wortelquiche
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de wortelen, leg ze op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, kruid met korianderpoeder en komijn en bestrooi met de pittenmix. Rooster ze 30 minuten in de oven. Vet een taartvorm in met wat boter en bekleed met het bladerdeeg. Klop de eieren los met de room en de melk. Kruid met peper en zout. Leg de geroosterde wortelen op het bladerdeeg. Overgiet met het ei-roommengsel. Bak de quiche 30 minuten in de hete oven. Garneer met extra pitten en plukjes verse koriander.
~ Voor de vleeseters geef je er wat gerookte ham bij. ~
SillyCooking
5 May 2015