Wortel-knolselderijsoep
Ingredienten
500 g wortelen,
100 g knolselderij,
1 ui,
1 teentje knoflook,
100 g aardappelen,
200 ml appelsap,
500 ml groentebouillon,,
boter of margarine,
peper en zout
100 g knolselderij,
1 ui,
1 teentje knoflook,
100 g aardappelen,
200 ml appelsap,
500 ml groentebouillon,,
boter of margarine,
peper en zout
Bereiding
Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de wortelen en de knolselderij in stukjes. Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Verhit de boter in een soeppan en bak de ui, knoflook, aardappelen, wortelen en knolselderij kort aan. Schenk het appelsap en de bouillon erbij en laat 25 minuten koken op een zacht vuurtje. Pureer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper.
~ Als je deze soep lekker dik maakt, kan je hem ook heel goed gebruiken als lasagne - of pastasaus . In dat geval geef je er voor de vleeseters gehakt bij. ~
SillyCooking
SillyCooking
20 January 2015