Witte kool met kruidenkaassaus
Ingredienten
500 g witte kool,
1 ui,
40 g boter of margarine,
20 g tarwebkoem,
150 ml melk,
150 g kruidenroomkaas,
peper en zout
Witte kool met kruidenkaassaus
Bereiding
Snijd de witte kool fijn. Pel en snipper de ui. Verhit een beetje boter en fruit de ui goudgeel. Voeg de kool toe en bak al omscheppend 5 minuten mee. Schenk er 150 ml heet water bij en voeg zout naar smaak toe. Stoof de kool in 20 minuten beetgaar. Verwarm de oven voor op 225 °C. Smelt de rest van de boter in een steelpan en roer er de bloem door. Laat de bloem op een laag vuurtje 2 minuten al roerend pruttelen. Schenk beetje bij beetje de melk erbij en laat de saus al roerende binden. Roer de roomkaas erdoor en laat hem al roerende smelten. Schep de kool in een ovenschaal en schenk de kaassaus erover. Zet de schotel 15 minuten in de oven en laat hem gratineren.
~ Lekker met aardappelpuree. Voor het gemak kan je ook kant en klare kaassaus nemen. Doe daar dan ook de kruidenroomkaas door. Voor de vleeseters is het lekker om er een gehaktbal bij te geven. ~
SillyCooking
21 November 2012