Witloftaart met rode ui en brie
Ingredienten
6 plakjes bladerdeeg,
4 rode uien,
500 gr. witlof,
300 gr. roombrie,
3 theelepels oregano,
3 eetlepels olijfolie,
peper en zout
4 rode uien,
500 gr. witlof,
300 gr. roombrie,
3 theelepels oregano,
3 eetlepels olijfolie,
peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg er de ontdooide plakjes bladerdeeg in een rechthoek op. Laat ze iets overlappen en druk de naden goed dicht. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak het deeg 10 minuten in het midden van de oven. Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Bak ze in ± 10 minuten gaar. Snijd ondertussen de onderkant van de stronkjes witlof en halveer de stronkjes in de lengte. Verwijder de harde kern. Snijd het lof in repen. Voeg toe aan de ui en bak 5 minuten mee. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Schep het mengsel op het bladerdeeg. Verdeel de brie en de oregano erover. Bak de taart nog 20 minuten in de oven.
~ Lekker met een groene salade. Vervang voor een extra pittige taart de brie door een blauwaderkaas. ~
SillyCooking
SillyCooking
15 May 2013