Witlofstamppot met ananas
Ingredienten
1 kg. aardappelen,
500 gr. witlof,
1 appel,
1/2 blik ananasstukjes op sap,
200 gr. belegen komijnekaas(dikke plak),
1 theelepel gehakte tijm,
25 gr. boter of margarine,
1,5 dl. melk,
peper en zout,
nootmuskaat
Witlofstamppot met ananas
Bereiding
Kook de geschilde aardappelen in 20 min. gaar. Verwijder de stronkjes uit de stukjes witlof. Snijd het lof in smalle reepjes. Schil de appel en rasp deze grof of snijd in kleine stukjes. Giet de ananas af en snijd de kaas in kleine blokjes. Maak van de gare aardappelen puree met de tijm, boter, warme melk, peper, zout en nootmuskaat. Schep de witlofreepjes, appel, ananasstukjes en de blokjes kaas door de aardappelpuree. Warm goed door.
~ Je kan natuurlijk ook puree uit een pak nemen en dat kruiden.
Voor de vleeseters kan er een bal gehakt bij gegeven worden. ~
SillyCooking
14 August 2012