Witlofsoep
Ingredienten
1 sinaasappel,
500 g witlof,
2 sjalotjes,
8 dl groentebouillon,
200 ml creme fraiche,
2 eetlepels olijfolie,
1 eetlepel gehakte tijm,
peper en zout
Witlofsoep
Bereiding
Rasp de schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Snijd een half stronkje witlof in smalle reepjes, giet er eerst heet water over en daarna koud. Laat goed uitlekken. Verdeel de rest van de witlof in grove repen. Pel en snipper de sjalotjes. Verhit de olie in een soeppan en roerbak hierin de sjalotjes en de grote stukken prei 5 minuten zonder dat ze bruin worden. Voeg de bouillon toe aan de gebakken witlof en kook zachtjes 10 minuten. Pureer de soep. Voeg de peper, sinaasappelsap en -rasp toe. Roer er de creme fraiche, tijm en de fijne witlofreepjes door en warm goed door zonder te koken. Maak op smaak met peper en zout.
~ Met (donker)bruinbrood een heerlijk lunchgerecht. Voor de vleeseters doe je er een handje Hollandse garnalen door. ~
SillyCooking
29 May 2013