Witlofschotel met kaas en mosterd
Ingredienten
1 kg. witlof,
450 gr. aardappelschijfjes,
vloeibaar bakproduct,
100 gr. geraspte belegen kaas,
2 eetlepels mosterd,
1 eetepel gedroogde of verse tijm,
1 zakje kaassaus
Witlofschotel met kaas en mosterd
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de stronkjes witlof door en snijd de harde kern weg. Kook de witlof in ± 5 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken. Maak de kaassauas volgens de gebruiksaanwijzing. Roer er de helft van de kaas door. Maak op smaak met mosterd en tijm. Leg de witlofstronkjes in een lage ovenschaal en giet de kaassauas er gelijkmatig overheen. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak in ± 20 minuten bruin en gaar.
Bak ondertussen in een koekenpan de aardappelschijfjes.
~ In plaats van gebakken aardappeltjes zijn pommes duchesse ook heel lekker. Die kunnen samen met de witlof in de oven!
Voor de vleeseters is ouderwets draadjesvlees hier lekker bij. ~
SillyCooking
26 February 2013