Warme witlofsalade met pijnboompitten
Ingredienten
4 stronkjes witlof,
5 eetlepels pijnboompitten,
1 eetlepel mosterd,
1 eetlepel rode wijn,
3 eetlepels olijfolie,
peper en zout
Warme witlofsalade met pijnboompitten
Bereiding
Snijd de witlof in de lengte doormidden en haal de harde kern eruit. Snijd in ringen, spoel af en laat goed uitlekken. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten tot ze goudbruin zijn. Voeg dan de witlof toe. Warm een beetje op. Maak een dressing van de olie, de mosterd en de wijn. Maak op smaak met peper en zout. Roer de dressing door de witlof en warm goed door. De witlof moet nog wel knapperig blijven.
~ Lekker met gebakken aardappelen. Voor de vleeseters kan je er vanalles bijgeven. ~
SillyCooking
19 June 2013