Vol au vent
Ingredienten
300 gr.(basmati)rijst,
2 courgettes,
250 gr. champignons,
150 gr. gezouten cashewnoten,
1 teentje knoflook,
125 ml. slagroom,
100 ml. melk,
50 ml. witte wijn,
1/2 groentebouillonblokje,
80 gr. geraspte kaas,
nootmuskaat,
peper,
1 bosje peterselie,
olijfolie,
maizena
Vol au vent
Bereiding
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Snijd ondertussen de courgettes in blokjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de knoflook. Bak de courgettes, de champignons en de knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de noten, het 1/2 bouillonblokje, de slagroom, de melk, de wijn en de kaas toe en warm goed door. Bind het geheel met wat maizena. Breng op smaak met peper en nootmuskaat. Strooi er op het laatst de fijngeknipte peterselie over. Serveer met de rijst.
~ In plaats van bij rijst, kan dit gerecht ook goed in een bladerdeegbakje geserveerd worden.
Voor de vleester kan er kip bij gegeven worden. ~
SillyCooking
10 October 2012