Tomatentaart met kruidenkaas
Ingredienten
1 prei,
8 kleine tomaten,
1 blikje croissantdeeg,
3 eieren,
250 ml slagroom,
150 g verse roomkaas,
4 takjes peterselie,
10 sprietjes bieslook,
peper en zout
8 kleine tomaten,
1 blikje croissantdeeg,
3 eieren,
250 ml slagroom,
150 g verse roomkaas,
4 takjes peterselie,
10 sprietjes bieslook,
peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 225°C. Maak de prei schoon en snijd in ringetjes. Was de tomaten en halveer ze. Bekleed een ingevette lage taartvorm met het croissantdeeg. Leg er de preiringetjes op en de tomaten met de bolle kant naar boven. Klop de eieren los met de slagroom en roer de roomkaas erdoor. Knip de peterselie en de bieslook erboven fijn. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schenk dit mengsel over de tomaten. Bak onder in de oven in ± 30 minuten goudbruin en gaar.
~ Voor de vleeseters kan je een aparte taart maken. Leg dan eerst cervelaatworst op het deeg en dan de prei en de rest. ~
SillyCooking
SillyCooking
6 June 2013