Tagliatelle met verse rucola-amandelpesto
Ingredienten
400 gr. tagliatelle,
150 gr, rucola,
100 gr. amandelen,
1 teen knoflook,
8 zongedroogde tomaatjes,
150 gr. oude geitenkaas,
peper en zout,
75 ml. olijfolie
Tagliatelle met verse rucola-amandelpesto
Bereiding
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Giet de pasta af, maar laat een beetje kookvocht in de pan zitten. Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Pureer de helft van de rucola en de helft van de amandelen met de knoflook. Voeg de olie toe en breng de pesto op smaak met zout en peper. Roer de helft van de pesto door de warme pasta en meng de resterende rucola en de gedroogde tomaatjes erdoorheen. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en verdeel er de resterende pesto over. Hak de rest van de amandelen grof en strooi ze over de pasta. Schaaf de kaas er ook over.
~ ~
SillyCooking
27 September 2012