Stamppot veldsla-snijbonen
Ingredienten
1 kg kruimige aardappelen,
600 gr. snijbonen,
1 zak veldsla (75 gr.),
125 ml creme fraiche,
zout en peper
600 gr. snijbonen,
1 zak veldsla (75 gr.),
125 ml creme fraiche,
zout en peper
Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze in ± 20 minuten gaar. Snijd ondertussen de snijbonen in kleine stukjes. Kook ze in ± 4 minuten beethaar.
Haal de harde stukjes van de veldsla. Giet de aardappelen af, maar laat een kleine beetje water in de pan zitten. Stamp de aardappelen met het kookvocht en de creme fraiche tot een gladde puree. Schep de snijbonen en de veldsla erdoor. Maak op smaak met peper en zout.
Haal de harde stukjes van de veldsla. Giet de aardappelen af, maar laat een kleine beetje water in de pan zitten. Stamp de aardappelen met het kookvocht en de creme fraiche tot een gladde puree. Schep de snijbonen en de veldsla erdoor. Maak op smaak met peper en zout.
~ Voor de vleeseters kan hier prima een karbonaadje bij. ~
SillyCooking
SillyCooking
5 December 2012