Stamppot met verse tomaten en courgette
Ingredienten
1,5 kg aardappelen,
500 g tomaten,
1 courgette,
1 ui,
1 teentje knoflook,
1 blikje tomatenpuree,
2 eetlepels kerriepoeder,
2 eetlepels paprikapoeder,
3 eetlepels olijfolie,
1 bosuitje
peper en zout,
Stamppot met verse tomaten en courgette
Bereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in ±20 minuten gaar. Was en snijd ondertussen de tomaten in stukjes. Was de courgette en rasp hem grof. Snijd het bosuitje in ringetjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie en fruit de ui en de knoflook goudgeel en glazig. Voeg de kruiden en de tomatenpureetoe en bak even mee. Op het laatst de tomaten en de courgette erbij en 1 minuut al omscheppend meebakken. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Het tomatenmengsel toevoegen en goed door elkaar mengen. Garneer met de bosui.
~ Voor de vleeseters kan je er een balletje gehakt of draadjesvlees bij doen. ~
SillyCooking
15 May 2013