Stamppot andijvie
Ingredienten
1,2 kg aardappelen,
1 krop andijvie of 1 zak voorgesneden andijvie,
200 g brie,
100 g walnoten,
200 ml melk,
2 theelepels gedroogde tijm,
peper en zout
Stamppot andijvie
Bereiding
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 minuten gaar. Snijd ondertussen de brie in stukjes en hak de walnoten grof. Giet de aardappelen af. Stamp ze fijn met een pureestamper en meng de melk erdoor. Maak op smaak met peper en zout. Zet de pan op een laag vuur en voeg de gesneden andijvie hand voor hand toe. Schep om tot de andijvie licht geslonken is. Schep de brie,de walnoten en de tijm door de stamppot.
~ Een ouderwetse gehaktbal smaakt hier prima bij! ~
SillyCooking
14 November 2012