Spitskoolstamppot
Ingredienten
1 kg aardappelen,
400 g spitskool,
1 ui,
1 eetlepel mosterd,
scheutje ketjap manis,
3 eetlepels vloeibare margarine,
peper en zout
400 g spitskool,
1 ui,
1 eetlepel mosterd,
scheutje ketjap manis,
3 eetlepels vloeibare margarine,
peper en zout
Bereiding
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in ± 20 minuten gaar.
Snijd ondertussen de kool fijn. Pel en snipper de ui. Verhit de margarine en fruit de ui. Voeg de kool toe en stoof beetgaar in ± 5 minuten. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Schep de kool, de mosterd en de ketjap erdoor. Maak op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de kool fijn. Pel en snipper de ui. Verhit de margarine en fruit de ui. Voeg de kool toe en stoof beetgaar in ± 5 minuten. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Schep de kool, de mosterd en de ketjap erdoor. Maak op smaak met peper en zout.
~ Voor de vleeseters geef je er een stuk rookworst bij. ~
SillyCooking
SillyCooking
1 February 2014