Spitskoolsoep met kaas
Ingredienten
500 gr spitskool,
1 grote ui,
4 aardappelen,
25 gr margarine,
700 ml groentebouillon,
500 ml melk,
150 gr geraspte belegen kaas,
1 theelepel kerriepoeder,
1 eetlepel fijngeknipte basilicum,
1 eetlepel fijngeknipte peterselie,
peper en zout
Spitskoolsoep met kaas
Bereiding
Snijd de kool in smalle reepjes. Pel en snipper de ui. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Smelt de margarine en voeg de kool en de ui toe. Laat de groenten iets slinken. Voeg de aardappelen en de helft van de bouillon toe en laat afgedekt 15 minuten koken. Voeg dan de kerriepoeder, de rest van de bouillon en de melk toe.Roer alles goed door elkaar. Breng opnieuw aan de kook. Voeg de basilicum, peper en zout naar smaak en de kaas toe. Strooi tot slot de peterselie over de soep.
~ Voor een wat pittiger variant kan je in plaats van kerriepoeder 1 eetlepel currypasta gebruiken. ~
SillyCooking
8 April 2014