Spinaziestamppot
Ingredienten
1 1/2 kg aardappelen,
1 pak fijngesneden spinazie,
1 teen knoflook,
8 zongedroogde tomaten,
3 eetlepels olijfolie,
peper en zout
Spinaziestamppot
Bereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze 15 minuten. Pel en snipper de knoflook. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Schenk 150 ml kookvocht terug bij de aardappelen. Voeg de bevroren spinazie toe aan de aardappelen en kook nog 5 minuten. Neem de pan van het vuur. Voeg de olie toe en stamp het aardappel-spinaziemengsel tot een smeuige stamppot. Voeg de knoflook, de tomaatreepjes en 1-2 eetlepels olie uit het potje van de tomaten toe. Verwarm nog 1-2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
~ Voor de vleeseters is het lekker om er blokjes cervelaatworst door te mengen. Een gehaktbal kan natuurlijk ook. ~
SillyCooking
7 January 2013