Spinaziequiche
Ingredienten
bladerdeeg of croissantdeeg,
1 ui,
1 teentje knoflook,
½ rode paprika,
150 g champignons,
2 eetlepels pijnboompitten,
400 g spinazie,
3 eieren,
125 g creme fraiche,
100 g roquefort of andere blauwe kaas,
6 gedroogde tomaten,
100 g geraspte (oude) kaas,
2 eetlepels olijfolie,
gedroogde Provencaalse kruiden,
peper en zout
1 ui,
1 teentje knoflook,
½ rode paprika,
150 g champignons,
2 eetlepels pijnboompitten,
400 g spinazie,
3 eieren,
125 g creme fraiche,
100 g roquefort of andere blauwe kaas,
6 gedroogde tomaten,
100 g geraspte (oude) kaas,
2 eetlepels olijfolie,
gedroogde Provencaalse kruiden,
peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een springvorm van 26 cm in. Bekleed de vorm met het deeg en prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de paprika in stukjes en de champignons in plakjes. Was de spinazie en snijd eventueel wat kleiner. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin en houd ze apart. Verhit de olie en fruit de ui, de knoflook en de paprika. Voeg de champignons toe en bak even mee. Roerbak de spinazie ± 3 minuten. Laat uitlekken in een zeef of vergiet en laat iets afkoelen. Klop de eieren los met de kruiden. Schep de spinazie , het ui-paprikamengsel, de creme fraiche en de verbrokkelde roquefort door elkaar. Voeg tot slot de eieren en de pijnboompitten toe. Verdeel het mengsel over de deegbodem. Verdeel de in reepjes gesneden gedroogde tomaten over de bovenkant en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de taart in 20-25 minuten gaar en goudbruin.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de paprika in stukjes en de champignons in plakjes. Was de spinazie en snijd eventueel wat kleiner. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin en houd ze apart. Verhit de olie en fruit de ui, de knoflook en de paprika. Voeg de champignons toe en bak even mee. Roerbak de spinazie ± 3 minuten. Laat uitlekken in een zeef of vergiet en laat iets afkoelen. Klop de eieren los met de kruiden. Schep de spinazie , het ui-paprikamengsel, de creme fraiche en de verbrokkelde roquefort door elkaar. Voeg tot slot de eieren en de pijnboompitten toe. Verdeel het mengsel over de deegbodem. Verdeel de in reepjes gesneden gedroogde tomaten over de bovenkant en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de taart in 20-25 minuten gaar en goudbruin.
~ De taart kan zowel warm als koud gegeten worden. ~
SillyCooking
SillyCooking
21 February 2014