Sperziebonen met tauge en banaan
Ingredienten
2 uien,
1 kleine rode paprika,
250 gr. taugé
2 eetlepels olie,
750 gr. sperziebonen,
3 eetlepels ketjap manis,
1 theelepel sambal oelek,
4 bananen,
300 gr. rijst,
4 eieren
1 kleine rode paprika,
250 gr. taugé
2 eetlepels olie,
750 gr. sperziebonen,
3 eetlepels ketjap manis,
1 theelepel sambal oelek,
4 bananen,
300 gr. rijst,
4 eieren

Bereiding
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd in kleine stukjes. Dop de sperziebonen en halveer ze. In vergiet taugé wassen en laten uitlekken.
In grote pan olie verhitten en de ui zachtjes 3 minuten fruiten. Paprika toevoegen en nog eens 3 minuten zachtjes bakken. Doe dan de sperziebonen, ketjap, sambal en 1 dl. water erbij. Met het deksel op de pan 10 minuten laten koken. Intussen bananen pellen en in plakjes snijden. Schep ze door het sperziebonenmengsel en laat nog ± 5 minuten zachtjes doorkoken. Taugé er als laatste door doen en nog even doorverwarmen. Bak de eieren en serveer die er apart bij.
Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd in kleine stukjes. Dop de sperziebonen en halveer ze. In vergiet taugé wassen en laten uitlekken.
In grote pan olie verhitten en de ui zachtjes 3 minuten fruiten. Paprika toevoegen en nog eens 3 minuten zachtjes bakken. Doe dan de sperziebonen, ketjap, sambal en 1 dl. water erbij. Met het deksel op de pan 10 minuten laten koken. Intussen bananen pellen en in plakjes snijden. Schep ze door het sperziebonenmengsel en laat nog ± 5 minuten zachtjes doorkoken. Taugé er als laatste door doen en nog even doorverwarmen. Bak de eieren en serveer die er apart bij.
~ Voor de vleeseters kan er een stukje kipfilet of een varkenslapje bij. ~
SillyCooking
SillyCooking
11 January 2013