Soep van geroosterde winterwortel
Ingredienten
1 kg winterwortels,
1 ui,
4 zongedroogde tomaten,
1 l groentebouillon,
125 ml slagroom,
4 eetlepels olijfolie,
peper en zout
1 ui,
4 zongedroogde tomaten,
1 l groentebouillon,
125 ml slagroom,
4 eetlepels olijfolie,
peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 220°C. Schil de wortels en snijd in stukken. Schep de wortel om met 2 eetlepels olijfolie, peper en zout. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de wortel erop. Rooster 25 minuten. Pel en snipper de ui. Snijd de tomaatjes in stukjes. Verhit de rest van de olie in een soeppan en fruit de ui met de stukjes tomaat. Bak de geroosterde wortel 2 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en kook de soep 15 minuten. Pureer met een staafmixer. Roer de slagroom erdoor. Maak op smaak met peper en zout.
~ Lekker met een geitenkaastosti! ~
SillyCooking
SillyCooking
14 October 2014