Snijbonenschotel
Ingredienten
500 g snijbonen,
2 uien,
2 teentjes knoflook,
1 rode paprika,
300 g gezeefde tomaten,
1 kg aardappelen,
150 g geraspte kaas,
2 eetlepels olie,
1 theelepel gemalen komijn,
beetje chilipoeder,
beetje kaneel,
peper en zout
Snijbonenschotel
Bereiding
Snijd de snijbonen in stukjes van 2 cm. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Snijd de paprika zonder de zaadjes, in stukjes. Kook de aardappelen gaar in ± 20 minuten. Verwarm ondertussen de oven voor tot 170°C. Kook de snijbonen in ± 8 minuten beetgaar. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui , knoflook en paprika 3 minuten. Voeg de kruiden en de gezeefde tomaten toe en stoof nog 10 minuten. Stamp de aardappelen tot een puree en schep er de snijbonen en de uienmassa door. Breng op smaak met peper en zout. Doe over in een ovenschaal, bestrooi met de geraspte kaas en laat in 30 minuten goudbruin worden.
~ Voor de vleeseters lekker met gehakt. ~
SillyCooking
20 March 2015