Slasoep
Ingredienten
1 krop sla,
2 uien,
2 aardappelen,
750 ml groentebouillon,
750 ml melk,
100 gr vloeibaar bakproduct,
nootmuskaat
peper en zout
Slasoep
Bereiding
Snijd de sla in stukken en was goed. Pel en snipper de uien. Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Verhit het bakproduct in een soeppan en fruit de ui goudbruin. Voeg de aardappel en de sla toe en fruit even mee. Voeg de bouillon toe en laat koken tot de aardappel gaar is. Pureer tot een mooie gladde soep. Voeg de melk toe voor een romiger soep. Maak op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
~ Ook heel geschikt om een restje sla te verwerken. Gebruik dan minder van alles.
Ik heb voor deze soep ijsbergsla gebruikt, maar ik denk dat kropsla ook goed kan. ~
SillyCooking
25 April 2014