Selderijrisotto met gorgonzola
Ingredienten
1 struik bleekselderij,
2 sjalotten,
300 gr risottorijst,
125 ml witte wijn,
750 ml groentebouillon,
200 gr gorgonzola,
vloeibaar bakproduct,
peper en zout
2 sjalotten,
300 gr risottorijst,
125 ml witte wijn,
750 ml groentebouillon,
200 gr gorgonzola,
vloeibaar bakproduct,
peper en zout
Bereiding
Snijd het blad van de bleekselderij fijn en houd apart. Schil de stengels met een dunschiller en snijd in stukjes. Pel en snipper de sjalotten. Snijd de kaas in blokjes. Fruit de sjalotten 2 minuten. Voeg de bleekselderij toe en bak 2 minuten mee. Voeg de rijst toe en bak 2 minuten mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en roer tot deze door de rijst is opgenomen. Voeg dan een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Dit duurt 15-20 minuten. Neem de pan van het vuur en schep de gorgonzola erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met het selderijblad.
~ Lekker met een tomatensalade. Voor de vleeseters kan je er een stukje varkensvlees of gehakt bijgeven. ~
SillyCooking
SillyCooking
26 April 2013