Rucolastamppot met feta
Ingredienten
1kg aardappelen,
2 teentjes knoflook,
1rode peper,
300 g rucola,
200g feta,
50 ml olijfolie,
3 sneetjes wit of bruinbrood,
peper en zout
Rucolastamppot met feta
Bereiding
Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze in 15-20 minuten gaar. Pel en snipper de knoflook. Snijd de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Snijd de korstjes van het brood en snijd het brood in blokjes. Snijd de rucola fijn. Verkruimel de feta. Verwarm de olijfolie met de knoflook en peper tot de olie begint te geuren. Schep de knoflook en de peper eruit en houd apart. Bak de blokjes brood in de geurige olie goudbruin. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier. Giet de aardappelen af en voeg de rucola, knoflook, rode peper en de warme olijfolie uit de pan toe. Stamp alles grof en breng op smaak met peper en zout. Schep de feta erdoor. Serveer met de knoflookcroutons.
~ Voor de vleeseters kan je er een slavink bijgeven. ~
SillyCooking
7 January 2013