Romige spaghetti met shiitake saus
Ingredienten
1 ui,
200 g shiitake of gemengde paddestoelen,
2 teentjes knoflook,
300 g spaghetti,
150 ml greme fraiche,
1 ei,
100 g grof geraspte Parmezaanse kaas,
50 g grof gehakte geroosterde hazelnoten,
vloeibaar bakproduct,
snufje chilipoeder,
peper en zout
Romige spaghetti met  shiitake saus
Bereiding
Pel en snipper de ui en de knoflook. Veeg de paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes. Fruit de ui in ±5 minuten. Voeg de paddestoelen en de knoflook toe en bak nog enkele minuutjes mee. Laat de knoflook niet te bruin worden. Breng de paddestoelen op smaak met de chilipoeder, peper en zout. Kook ondertussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Klop de creme fraiche en het ei door elkaar en giet er een paar eetlepels kookvocht van de spaghetti bij. Giet de spaghetti af. Roer de room door de spaghetti tot alles goed gemengd en weer warm is. Schep de paddestoelen en een deel van de kaas erdoor. Serveer de pasta met de hazelnoten en de rest van de kaas.
~ ~
SillyCooking
14 May 2013