Roergebakken spruitjes met walnoten
Ingredienten
600 g spruitjes,
55 g walnoten,
1 ui,
3 eetlepels olijfolie,
4 theelepels kerriepoeder,
peper en zout
Roergebakken spruitjes met walnoten
Bereiding
Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Hak de walnoten grof. Pel de ui en snijd in reepjes. Verhit de olie in een wok en roer de kerriepoeder door de olie. Schep de spruitjes erdoor en roerbak 3 minuten. Voeg de ui toe en roerbak nog 2 minuten. Schenk er 100 ml water bij en laat de spruitjes in 3-4 minuten op hoog vuur gaar worden. Laat het vocht verdampen. Schep de walnoten door de spruitjes en warm het gerecht al omscheppend nog even door. Maak op smaak met peper en zout.
~ Lekker met aardappelpuree of pommes duchesse. Voor de vleeseters kan je er een karbonaadje of een gehaktbal bijgeven. ~
SillyCooking
14 May 2013