Roergebakken groenten met ei en satesaus
Ingredienten
300 g rijst,
250 g worteltjes,
300 g broccoli,
1 ui,
1 teentje knoflook,
200 g tauge
8 eieren,
3 eetlepels olie,
zout en peper,
satesaus
Roergebakken groenten met ei en satesaus
Bereiding
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Maak de worteltjes schoon en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de broccoliroosjes van de stelen en snijd de stelen in plakjes. Kook de worteltjes en de broccoli 5 minuten in water met wat zout. Kook de eieren in 10 minuten hard, laat ze schrikken onder koud stromen water en pel en halveer ze. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie en fruit de ui en de knoflook. Voeg de uitgelekte worteltjes en broccoli toe en roerbak 3 minuten mee. Schep de tauge en peper en zout naar smaak erdoor en warm alles kort door, zodat de tauge lekker knapperig blijft. Maak de satesaus volgens de gebruiksaanwijzing.
~ Voor de vleeseters kan je er een kant en klaar sateetje bijgeven. ~
SillyCooking
14 May 2013