Risotto met tomaten
Ingredienten
225 gr risottorijst,
1 ui,
2 sjalotten,
500 gr kerstomaatjes,
1 potje zongedroogde tomaten,
3oo ml droge witte wijn,
750 ml groentebouillon,
150 ml room
75 gr geraspte Parmezaanse kaas,
1 bosje basilicum,
2 eetlepels fijngehakte bieslook,
2 eetlepels vloeibaar bakproduct,
peper en zout
1 ui,
2 sjalotten,
500 gr kerstomaatjes,
1 potje zongedroogde tomaten,
3oo ml droge witte wijn,
750 ml groentebouillon,
150 ml room
75 gr geraspte Parmezaanse kaas,
1 bosje basilicum,
2 eetlepels fijngehakte bieslook,
2 eetlepels vloeibaar bakproduct,
peper en zout

Bereiding
Pel en snipper de ui. Pel de sjalotten en snijd ze in partjes. Verwarm het bakproduct in een pan met dikke bodem. Fruit de ui en de sjalotten. Voeg de rijst toe en roer goed door. Als de rijst glazig wordt, voeg dan beetje bij beetje de wijn erbij. Daarna hetzelfde met de bouillon. Zet het gas zo laag mogelijk zodra het kookt. Voeg zout en peper toe en laat de rijst alle vloeistof opnemen onder regelmatig roeren. Dit duurt ± 20 minuten. Voeg de room en de Parmezaanse kaas toe. Roer goed door. Voeg de kerstomaatjes en de in stukjes gesneden gedroogde tomaten toe. Roer weer goed door. Laat nog 3 minuten verder garen.Voeg op het laatst de gehakte basilicum en de bieslook toe.
~ Voor de vleeseters kan je er een varkenslapje, gehakt of een tartaartje bijgeven. ~
SillyCooking
SillyCooking
20 March 2013