Risotto met groenten
Ingredienten
1 knolselderij,
250 g winterwortel,
2 rode uien,
300 g diepvries tuinerwten,
300 g risottorijst,
2 eetlepels olijfolie,
100 ml witte wijn,
1 l groentebouillon,
peper en zout
Risotto met groenten
Bereiding
Schil de knolselderij en snijd hem in kleine blokjes. Maak de wortelen schoon en snijd ze in halve plakjes. Pel en snipper de uien. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui 2 minuten. Voeg de wortel en knolselderij toe en bak 2 minuten mee. Voeg de rijst toe en bak 3 minuten mee tot de korrels glazig zijn. Blus af met de wijn en roer tot deze bijna helemaal is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Voeg na 15 minuten de erwten toe en kook nog ± 5 minuten mee. Maak op smaak met peper en zout.
~ Voor de vleeseters geef je er rookworst bij. ~
SillyCooking
3 March 2015