Risotto met geitenkaas
Ingredienten
400 gr. gemengde paddestoelen,
1 ui,
1 teentje knoflook,
10 takjes basilicum,
vloeibaar bakproduct,
300 gr. risottorijst,
1/2 dl. grappa of witte wijn,
9 dl. groentebouillon,
250 gr. verse geitenkaas,
zout en peper
Risotto met geitenkaas
Bereiding
Maak de paddestoelen schoon en snijd ze grof. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de basilicum grof. Bak de paddestoelen in een ruime pan met dikke bodem al omscheppend bruin. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en houd ze apart. Fruit de ui en de knoflook in het bakvet glazig. Voeg de risotto toe en bak de korrels al omscheppend tot ze met boter bedekt zijn. Voef de grappa of wijn toe en verwarm alles tot de grappa is opgenomen. Voeg 2 dl. van de bouillon toe en breng alles al roerend aan de kook. Kook het risottomengsel op een laag vuur onder regelmatig roeren en voeg telkens een gedeelte van de bouillon toe. Kook het mengsel in ±25 minuten gaar. Snijd de kaas in stukjes. Schep de gebakken paddestoelen, de kaas en 3/4 van de basilicum er door. Laat de risotto 3 minuten in een gesloten pan op smaak komen. Strooi de rest van de basilicum en peper en zout naar smaak erover.
~ In plaats van gemengde paddestoelen kan je ook alleen champignons gebruiken. Voor de vleeseters is een stukje kip hier lekker bij. ~
SillyCooking
2 October 2012