Rijst met wortelen en spinazie
Ingredienten
300 gr rijst,
4 grote winterwortelen,
300 gr bladspinazie,
1 ui,
3 teentjes knoflook,
2 theelepels suiker,
1 groentebouillontablet,
2 theelepels kerriepoeder,
150 gr geraspte kaas,
olijfolie
4 grote winterwortelen,
300 gr bladspinazie,
1 ui,
3 teentjes knoflook,
2 theelepels suiker,
1 groentebouillontablet,
2 theelepels kerriepoeder,
150 gr geraspte kaas,
olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar en laat afkoelen. Schil de wortelen en rasp ze grof. Was de spinazie en laat uitlekken. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit wat olijfolie , strooi er de suiker bij en voeg de wortelrasp en 1 teentje knoflook toe. Al roerend 2 minuten fruiten. Roer er nog een half verkruimeld bouillonblokje en de kerrie door. Even laten stoven. De wortels moeten nog wel knapperig zijn. Vet ondertussen een ovenschaal in met olijfolie. Druk de rijst tegen de rand zodat een mooie ring ontstaat. Doe de wortelstoof in de ovenschaal en vorm een ring binnen de rijstrand. Verhit wat olijfolie en stoof de spinazie, de ui, de rest van de knoflook en de andere helft van het bouillonblokje totdat de spinazie geslonken is. Vul met dit mengsel het midden van de ovenschaal. Bestrooi dit alles met de kaas. Zet de schaal 45 minuten in de oven tot de kaas mooi bruin is.
~ Voor de vleeseters kan je er een stukje kip of een varkenslapje bijgeven. ~
SillyCooking
SillyCooking
19 June 2013