Rijst met sperziebonen, pompoen en walnoten
Ingredienten
300 g (zilvervlies)rijst,
2 uien,
2 tenen knoflook,
1 prei,
½ pak pompoenblokjes,
600 g sperziebonen,
150 g gepelde walnoten,
2 eetlepels olijfolie,
1 eetlepel provencaalse kruiden,
peper en zout
Rijst met sperziebonen, pompoen en walnoten
Bereiding
Was en dop de sperziebonen. Was en snijd de prei in dunne ringen. Pel en snipper de ui en de knoflook. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Rooster in een droge koekenpan de walnoten al omscheppend goudbruin. Verhit de olie en fruit de ui en de knoflook. Voeg de prei en de pompoen toe en fruit alles nog 2 minuten. Voeg de sperziebonen, de kruiden en 2 eetlepels water toe en stoof de groente afgedekt in ± 10 minuten gaar. Schep de groenten en de noten door de rijst. Maak op smaak met peper en zout.
~ Voor de vleeseters kan je hier prima een stukje kip bijgeven. ~
SillyCooking
14 May 2013