Radijsloofsoep met blauwe kaas
Ingredienten
150 -200 gr loof van verse radijsjes,
500 gr aardappelen,
1 l groentebouillon,
125 ml slagroom,
100 gr blauwe kaas,
50 gr boter of margarine,
peper en zout
500 gr aardappelen,
1 l groentebouillon,
125 ml slagroom,
100 gr blauwe kaas,
50 gr boter of margarine,
peper en zout
Bereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Was het radijsjesloof en snijd iets kleiner.. Laat de boter smelten. Schep het loof en de aardappelen toe. Bak zachtjes,al omscheppend, 2 minuten. Schenk er de bouillon bij en laat 25-30 minuten koken tot de aardappelen volkomen gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer. Roer de room erdoor. Snijd de kaas in kleine blokjes en roer deze vlak voor het opdienen door de soep. Maak op smaak met peper en zout.
~ Met een stokbroodje heerlijk als lunch. Ook als voorafje heel lekker. Maak met de niet gebruikte radijsjes een aardappelsalade. Kijk op deze site voor het recept. ~
SillyCooking
SillyCooking
10 June 2013