Radijsjessoep
Ingredienten
2 bosjes verse radijs,
2 sjalotten,
4 aardappelen,
1 liter groentebouillon,
200 ml creme fraiche,
2 eetlepels boter of margarine,
nootmuskaat,
peper en zout
2 sjalotten,
4 aardappelen,
1 liter groentebouillon,
200 ml creme fraiche,
2 eetlepels boter of margarine,
nootmuskaat,
peper en zout
Bereiding
Pel en snipper de sjalotten. Schil en rasp de aardappelen grof,
Maak de radijsjes schoon en snijd in dunne plakjes. Houd wat plakjes achter voor de garnering. Spoel het loof goed af en snijd fijn. Verhit de boter en fruit de sjalotten. Voeg de aardappelen, de radijs en het loof toe toe en bak even mee. Schenk de bouillon erbij en laat dit 30 minuten zachtjes koken. Pureer met de staafmixer en maak op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Roer de creme fraiche door de soep en garneer met de plakjes radijs.
Maak de radijsjes schoon en snijd in dunne plakjes. Houd wat plakjes achter voor de garnering. Spoel het loof goed af en snijd fijn. Verhit de boter en fruit de sjalotten. Voeg de aardappelen, de radijs en het loof toe toe en bak even mee. Schenk de bouillon erbij en laat dit 30 minuten zachtjes koken. Pureer met de staafmixer en maak op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Roer de creme fraiche door de soep en garneer met de plakjes radijs.
~ ~
SillyCooking
SillyCooking
10 June 2013