Preitaart
Ingredienten
5 plakjes deeg voor hartige taart,
600 gr gesneden prei,
1 potje gedroogde tomaten,
150 g gemalen oude kaas,
2 eetlepels olijfolie,
4 eieren,
200 ml room,
peper en zout
600 gr gesneden prei,
1 potje gedroogde tomaten,
150 g gemalen oude kaas,
2 eetlepels olijfolie,
4 eieren,
200 ml room,
peper en zout
Bereiding
Ontdooi de plakjes deeg. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de prei 5 minuten. Laat het vocht goed verdampen. Snijd de tomaten in reepjes en roer door de prei. Klop de eieren en meng de room en de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Bekleed een ingevette taartvorm met de plakjes deeg. Schep het preimengsel erin en schenk het eimengsel erover. Taart in het midden van de oven in 35 minuten goudbruin bakken.
~ Voor de vleesters kan je er gehakt bijgeven. ~
SillyCooking
SillyCooking
6 February 2013