Portugese aardappelen uit de oven
Ingredienten
600 gr. vastkokende aardappelen,
1 rode ui,
1 groot laurierblad,
4 tomaten,
1/2 glas witte wijn,
2 eetepels olijfolie,
peper en zout
Portugese aardappelen uit de oven
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200�C. Vet een ovenschaal in. Schil en halveer de aardappelen. Pel de ui en snijd in halve ringen. Snijd de tomaten in stukken. Leg de stukken aardappel in de ovenschaal. Verdeel de ui en het verkruimelde laurierblad erover en bestrooi met peper en zout. Giet de wijn en de olijfolie erover en dek af met aluminiumfolie. Bak de aardappelen 30 minuten. Temper de oven naar 180�C. Verwijder de folie en schep de tomaten door de aardappelen. Zet de schaal nog 30 minuten onafgedekt in de oven tot alles gaar is.
~ Lekker met veldsla en geitenkaas.
Voor de vleeseters: een pittig gekruide BBQ worst past hier heel goed bij. ~
SillyCooking
14 May 2013