Pompoenstamppot met piccalilly
Ingredienten
1 kg aardappelen,
500 g pompoen,
500 g winterwortel,
2 teentjes knoflook,
75 g veldsla,
2 eetlepels boter of margarine,
100 ml melk,
peper en zout,
piccalilly
500 g pompoen,
500 g winterwortel,
2 teentjes knoflook,
75 g veldsla,
2 eetlepels boter of margarine,
100 ml melk,
peper en zout,
piccalilly
Bereiding
Schil de aardappelen en snijd in stukken. Maak de wortelen schoon en snijd in stukken. Maak de pompoen schoon en snijd in stukken. Pel de knoflook. Doe de aardappelen, de knoflook en de groenten in een grote pan met ruim water en zout. Kook in ±20 minuten gaar. Pluk de blaadjes veldsla los. Giet het aardappel groentemengsel af en stamp tot een grove puree. Meng er geleidelijk de boter en de melk door. Maak op smaak met peper en zout. Schep vlak voor het opdienen de veldsla er door. Serveer met wat piccalilly.
~ Voor de vleeseters geef je er knakworstjes bij. ~
SillyCooking
SillyCooking
14 January 2015