Pompoenstamppot met appel en kaas
Ingredienten
1 kg aardappelen,
1 pak diepvries pompoen,
2 fris zure appels,
150 g zachte geitenkaas,
2 eetlepels olijfolie,
100 ml melk,
2 theelepels gemalen komijn (djintan),
beetje kaneel,
peper en zout
Pompoenstamppot met appel en kaas
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Meng de pompoen en appel in een kom met de olie, de komijn en peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ± 20 minuten in de oven. Schil de aardappelen en snijd ze in even grote stukken. Kook ze in ± 20 minuten gaar. Giet ze af en stamp ze fijn. Giet de warme melk erbij. Schep het pompoenappel mengsel, de kaneel en de in stukjes gesneden kaas er door. Breng op smaak met peper en zout.
~ Voor de vleeseters lekker met een stukje kip. ~
SillyCooking
15 January 2014