Plaattaart met zongedroogde tomaten en rucola
Ingredienten
1 pakje hartig bladerdeeg,
6 eetlepels tomatenketchup,
1 potje zongedroogde tomaten,
1 prei,
75 g geraspte jong belegen kaas,
2 eieren,
40 g rucola.
Plaattaart met zongedroogde tomaten en rucola
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Snijd de tomaten in reepjes. Bewaar de olie. Snijd de prei in dunne ringetjes. Klop de eieren los. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de plakjes bladerdeeg hierop. Laat de randen iets overlappen en druk goed aan. De buitenste randen 1 cm naar binnen vouwen. Bestrijk het deeg met de ketchup. Leg er dan de reepjes tomaat op, vervolgens de preiringetjes en strooi tot slot de kaas erover. Schenk het ei er gelijkmatig overheen. In het midden van de oven in ± 30 minuten lichtbruin bakken. Als de taart klaar is strooi er dan de rucola overheen en bedruppel met wat olie uit het potje tomaten.
~ Lekker met tomaten-rucolasalade.
Voor de vleeseters kan je er wat gehakt bijgeven. ~
SillyCooking
14 May 2013