Pizza van tortilla
Ingredienten
2 teentjes knoflook,
2 rode paprika's,
olijfolie,
4 tortilla's,
65 g pijnboompitten,
1 rode ui,
4 tomaten,
2 theelepels gedroogde oregano,
2 eetlepels olijven,
75 g rucola,
100 g geraspte Parmezaanse kaas,
peper en zout
Pizza van tortilla
Bereiding
Pel en snipper de knoflook. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika's en snijd ze in stukjes. Verhit een scheutje olie en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de paprikastukjes toe en bak 3 minuten mee. Voeg een scheutje water toe en kook de paprika's, met het deksel op de pan, in ± 10 minuten gaar. Pureer tot een gladde saus en breng op smaak met peper en zout. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Leg de tortilla's op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ± 7 minuten goudbruin. Pel en snijd de ui in dunne ringen. Snijd de tomaten in plakjes en bestrooi ze met de oregano. Snijd de olijven in ringetjes. Besmeer de tortilla's met de paprikasaus en verdeel de ui, tomaten, rucola en olijven er over. Bestrooi met de pijnboompitten en de Parmezaanse kaas.
~ In plaats van zelf paprikasaus maken, kan je ook ajvar gebruiken.
Voor de vleeseters leg je er wat Parmaham op. ~
SillyCooking
5 November 2013