Pilaf met tofu en banaan
Ingredienten
300 g pandan- of basmatirijst,
1 pak tofu,
1 appel met rode schil,
1 blikje ananasstukjes,
2 bananen,
2 dl groentebouillon,
50 g walnoten,
2 eetlepels zoete sojasaus,
2 eetlepels tomatenpuree,
75 g rozijnen,
1 theelepel kaneel,
1 theelepel kerriepoeder,
peper en zout
Pilaf met tofu en banaan
Bereiding
Snijd de tofu in dobbelsteentjes. Bestrooi met de kerriepoeder, peper en zout en bak in de hete olijfolie. Giet de bouillon erbij en stoof zachtjes 15 minuten. Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Giet de ananas af en vang het sap op. Pel de bananen en snijd in schijfjes. Rooster de noten in een droge koekenpan. Voeg de sojasaus, 2 eetlepels van het ananassap en de tomatenpuree bij het stoofvocht van de tofu. Schep de vruchten, rozijnen, noten en kaneel door de gare rijst. Serveer de tofu in de saus er apart bij.
~ In plaats van walnoten kan je ook ongezouten cashewnoten nemen.
Voor de vleeseters maak je dit gerecht met stukjes kip of varkensvlees in plaats van tofu. ~
SillyCooking
29 October 2014