Peterseliesoep
Ingredienten
2 bosjes peterselie,
1 ui,
3 eetlepels gesneden kervel,
2 wortels,
1 aardappel,
1 dunne prei,
beetje selderij,
1 l groentebouillon,
2 eetlepels olijfolie,
peper en zout,
scheutje room
1 ui,
3 eetlepels gesneden kervel,
2 wortels,
1 aardappel,
1 dunne prei,
beetje selderij,
1 l groentebouillon,
2 eetlepels olijfolie,
peper en zout,
scheutje room
Bereiding
Pel en snipper de ui. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Maak de wortels schoon en snijd ze in plakjes. Knip de peterselie fijn. Snijd de prei in ringetjes. Snijd de selderij klein. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de groenten en de aardappel toe en bak even mee. Voeg de bouillon toe en laat 15 minuten koken. Pureer de soep. Maak op smaak met peper en zout en roer er de room door.
~ Lekker als lunchgerecht met een broodje, maar ook als soepje vooraf. ~
SillyCooking
SillyCooking
16 September 2014