Pasta met wortel-tomatensaus
Ingredienten
300 g winterpeen,
2 uien,
2 tenen knoflook,
1 rode peper,
300g (volkoren) pasta,
1 blik tomatenblokjes,
1 potje zongedroogde tomaten,
3 eetlepels olijfolie,
peper en zout
2 uien,
2 tenen knoflook,
1 rode peper,
300g (volkoren) pasta,
1 blik tomatenblokjes,
1 potje zongedroogde tomaten,
3 eetlepels olijfolie,
peper en zout
Bereiding
Snijd de wortels in kleine stukjes. Pel en snipper de uien en de knoflook. Haal de zaadjes uit de peper en snijd in kleine stukjes. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Verhit de olie en bak de wortel, ui, knoflook en rode peper ± 10 minuten op laag vuur. Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Voeg de tomatenblokjes toe aan het wortel-ui mengsel. Laat 3 minuten zachtjes pruttelen en breng op smaak met peper en zout. Giet de pasta af en doe terug in de pan. Voeg de saus en de zongedroogde tomaten toe en schep om. Lekker met geraspte belegen kaas.
~ Voor de vleeseters kan je er rul gebakken gehakt, blokjes ham of gebakken spekblokjes bijgeven. ~
SillyCooking
SillyCooking
18 January 2013