Pasta met witlof en blauwe kaas
Ingredienten
400 g. pasta,
500 g witlof,
200 g. blauwe kaas,
2 eetlepels olijfolie,
beetje witte wijn,
scheutje room,
handje pijnboompitten
500 g witlof,
200 g. blauwe kaas,
2 eetlepels olijfolie,
beetje witte wijn,
scheutje room,
handje pijnboompitten
Bereiding
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Snijd het witlof in stukjes, haal wel de bittere kern er uit. Verhit de olie in een wok en roerbak het witlof. Schep het er uit en bewaar even. De blauwe kaas, de wijn en de room in dezelfde wok tot een sausje roeren. Doe het witlof er weer bij, roer goed door elkaar en warm nog even mee. Schep de pasta op de borden, verdeel de saus er over en bestrooi met de pijnboompitten.
Snijd het witlof in stukjes, haal wel de bittere kern er uit. Verhit de olie in een wok en roerbak het witlof. Schep het er uit en bewaar even. De blauwe kaas, de wijn en de room in dezelfde wok tot een sausje roeren. Doe het witlof er weer bij, roer goed door elkaar en warm nog even mee. Schep de pasta op de borden, verdeel de saus er over en bestrooi met de pijnboompitten.
~ ~
SillyCooking
SillyCooking
4 August 2014