Pasta met romige preisaus
Ingredienten
750 g prei,
250 g tomaten,
400 g pasta,
250 ml slagroom,
125 ml groentebouillon,
200 g blauwe kaas,
30 g boter of margarine,
1 eetlepel bloem,
nootmuskaat,
peper en zout
Pasta met romige preisaus
Bereiding
Was de prei en snijd in ringen. Snijd de tomaten zonder pitjes in stukjes. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Smelt de boter samen met de bloem. Al roerend de bouillon en de room toevoegen. Laat de saus even doorkoken. Op smaak brengen met nootmuskaat, peper en zout. Prei door de saus roeren en afgedekt 10-12 minuten laten sudderen. Snijd de kaas in stukjes. De pasta mengen met de preisaus, tomaat en kaasblokjes en direct serveren.
~ Voor de vleeseters kan je er wat gehakt bij doen. ~
SillyCooking
6 June 2013