Pasta met pompoen en noten
Ingredienten
300 gr pasta,
1 kleine pompoen,
1 ui,
2 teentjes knoflook,
50 gr gemengde noten,
1 eetlepel Provençaalse kruiden,
100 ml kookroom,
2 eetlepels olijfolie,
peper en zout
1 kleine pompoen,
1 ui,
2 teentjes knoflook,
50 gr gemengde noten,
1 eetlepel Provençaalse kruiden,
100 ml kookroom,
2 eetlepels olijfolie,
peper en zout
Bereiding
Maak de pompoen schoon en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie en fruit de ui en de knoflook ± 5 minuten. Voeg de pompoen en de kruiden toe en bak zachtjes mee tot de pompoen goed zacht is. Giet de room erbij en laat zachtjes koken tot een dikke saus. Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Hak de noten. Giet de pasta af en schep door de saus. Maak op smaak met peper en zout. Bestrooi met de noten.
~ In plaats van verse pompoen kan je ook 400 gr diepvriespompoen nemen.
Voor de vleeseters geef je er gehakt bij. ~
SillyCooking
Voor de vleeseters geef je er gehakt bij. ~
SillyCooking
13 September 2014