Pasta met pittige tomatensaus
Ingredienten
400 gr. pasta,
800 gr. tomaten,
1 rode peper,
2 teentjes knoflook,
4 theelepels provencaalse kruiden,
4 bosuitjes,
zout en peper,
geraspte parmezaanse kaas
Pasta met pittige tomatensaus
Bereiding
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Ondertussen de tomaten in stukjes snijden. Peper opensnijden, zaadlijsten verwijderen en fijnhakken. Knoflook pellen en snipperen. Meng de tomaten, peper, knoflook, peper en zout en de provencaalse kruiden in een magnetronschaal en verwarm ± 5 minuten afgedekt op 700 Watt tot de stukjes tomaat zacht zijn. Snijd ondertussen de bosuitjes in ringetjes.. Tomatenmassa met staafmixer pureren tot een gladde saus. Bosuitjes erdoor scheppen en saus nog even in de magnetron verwarmen. Pasta afgieten. Tomatensaus erover scheppen en bestrooien met Parmezaanse kaas.
~ Serveer er eventueel nog wat rucola bij.
Voor de vleeseters: doe er in reepjes gesneden gegrilde achterham door.
Als je de saus niet in de magnetron wil maken, kan het ook gewoon met wat olie in de pan. ~
SillyCooking
14 May 2013