Paprikataartjes
Ingredienten
175 g bloem,
75 g gekoelde boter,
1 rode paprika,
1 gele paprika,
4 eetlepels slagroom,
1 ei,
geraspte Parmezaanse kaas,
peper en zout
Paprikataartjes
Bereiding
Zeef de bloem en het zout in een kom. Voeg de in blokjes gesneden boter toe en kneed tot een kruimelige massa. Schenk er zoveel water bij dat er een stevig, niet plakkerig deeg ontstaat. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg dun uit op een met bloem bestoven aanrecht. Vul 12 vormpjes met het deeg (los of in een bakblik). Prik de deegbodempjes in met een vork. Vul de vormpjes met een prop aluminiumfolie en bak ze 10 minuten. Leg ondertussen de in 4 stukken gesneden paprika's (zonder zaad) met de buitenkant naar boven op een bakplaat en gril ze 10 minuten tot ze rimpelig en geblakerd zijn. Leg er een theedoek op, laat ze 5 minuten met rust en verwijder de velletjes. Snijd ze dan in hele dunne reepjes. Haal de folie uit de bakjes en vul ze met de reepjes paprika. Klop de room samen met het ei en voeg royaal peper en zout toe. Schenk het mengsel over de paprika. Bestrooi elk taartje met de Parmezaanse kaas. Bak ze in 15-20 minuten stevig en goudbruin.
~ Ook koud zijn deze taartjes heel lekker! ~
SillyCooking
2 January 2013